Кухня в японському стилі – особливості, поради, рекомендації

Як все японське цей стиль характеризується лаконічністю та загальною нейтральністю застосовуваних у ньому колірних комбінацій. Такий дизайн можна реалізувати в приміщеннях будь-яких розмірів, ступеня освітленості та спрямованості згідно зі сторонами світла. Все це обумовлює простоту його організації. Природно, що в основі розглянутого нами дизайну лежать адаптовані для вітчизняних умов ідеї, які не передбачають використання специфічних матеріалів, оригінальних дорогих виробів, характерних для оформлення приміщень безпосередньо в самій Японії.

Забезпечується це дотриманням деяких правил:

  1. Все, що стосується оздоблення та предметів інтер’єру, має ґрунтуватися на використанні суворо натуральних матеріалів.
  2. Найкращим рішенням буде застосування забарвлень, характерних самій Природі. Важливо, щоб вони були м’якими та не дуже яскравими. Таким вимогам відповідають білий або відтінки бежевого, охристі або коричневі тони, перловий, чорний, зелені неяскраві представники цієї групи.
  1. Кожен елемент інтер’єру, будь-яке дизайнерське рішення в питаннях обробки повинні забезпечувати дотримання загальної симетричності. Правильна геометрія та збереження пропорцій є основою даного стилю.
  2. Обов’язковою є попередня продуманість використання кожного сантиметра простору, яка дозволить упорядкувати процес експлуатації приміщення. Цьому сприяє мінімалістичний підхід при формуванні інтер’єру.